در هنگام غسل چه جاهایی از بدن لازم است حتما شسته شود؟
پرسش
آیا در هنگام غسل که گفته شده جاهایی از بدن که دیده می شود باید شسته شود، داخل لاله گوش (که ممکن است دیده شود) را باید شست یا همان شستن بیرون گوش کافی است؟
پاسخ اجمالی

یکی از شرایط صحت غسل این است که آب به تمام سطح بیرونی (خارجی ) که ظاهر است و دیده می شود برسد. چنان که در توضیح المسائل آمده است: "اگر در غسل به اندازه سر مویى از بدن نشسته بماند، غسل باطل است، ولى شستن جاهایى از بدن که دیده نمى‏شود، مثل توى گوش و بینى، واجب نیست".[1] و "جایى را که شک دارد از ظاهر بدن است یا از باطن آن، شستن آن لازم نیست، ولى احتیاط در شستن است".[2] و "اگر سوراخ جاى گوشواره و مانند آن به قدرى گشاد باشد که داخل آن دیده شود، باید آن را شست و اگر دیده نشود شستن داخل آن لازم نیست".[3]

[1] توضیح المسائل (المحشى للإمام الخمینی)، ج ‏1، ص 221، مسئله 374.

[2] توضیح المسائل (المحشى للإمام الخمینی)، ج ‏1، ص 221، مسئله 375.

[3] توضیح المسائل (المحشى للإمام الخمینی)، ج ‏1، ص 221، مسئله 376.