بنده انگشتری دارم عقیق که روی آن کلمه (حسبی الله) حک شده است، آیا برای دست کردن آن باید همیشه با وضو باشم؟ احکام آن هنگام رفتن به توالت چیست؟
پرسش
با سلام بنده انگشتری دارم عقیق که روی آن کلمه (حسبی الله)حک شده است و هر وقت کسی مرا می بیند می گوید برای دست کردن آن باید همیشه با وضو باشی آیا این درست است؟ و احکام آن هنگام رفتن به توالت چیست؟ با تشکر.
پاسخ اجمالی

1.دست زدن و مسح اسما و صفات مخصوص خداوند [و آیات قرآن] بدون وضو حرام است، و احوط (احتیاط)، الحاق نام هاى انبیای عظام و ائمه معصومین علیهم السلام به نام هاى خداوند متعال، در حکم مذکور است.[1]

اما درباره اسماء و اذکاری که روی نگین انگشتر حک می شود، معمولاً طوری است که با بدن تماسی ندارد و با این حال داشتن وضو و طهارت واجب نیست.

2. بردن انگشتری که حاوی آیات قرآن و اسماء متبرکه می باشد، به توالت اشکالی ندارد اما بهتر آن است که این عمل ترک شود.[2]

در هر حال، اگر کسی این انگشتر را در دستشویی همراه خود دارد، باید از توهین به آن مواظبت کند. مثلا انگشتر در دستی که خود را می شوید نباشد.

[1] توضیح المسائل (المحشى للإمام الخمینی)، ج‏1، ص 207. یعنی بدون وضو احتیاطاً به آنها نباید دست زد؛ برگرفته از نمایه 8384(کد سایت:8376).

[2]. ر.ک: تبریزى، جواد، استفتاءات جدید، ج‌1، ص 441، س  1927، قم، اول، ه‍ ق.