شخصى در ماه مبارک رمضان سفر مى‌کند -با توجه به اختلاف افق مناطق- حکم سحر و افطار روزه‌ی او چگونه است؟
پرسش
بنده مهماندار هوایی هستم، خواستم بدانم حکم سحر و افطار روزه ما با افق‌های مختلف چیست؟ برای نمونه ما به افق تهران سحری می‌خوریم و به لندن می‌رویم. به کدام افق باید افطار کنیم تهران یا لندن؟ با توجه به اختلاف ساعت 2.30 تا 3 ساعت می‌شود به همان افق که سحر رو آغاز کردیم افطار کنیم؟
پاسخ اجمالی

شخص مذکور باید رعایت محلّى را که وارد آنجا شده، بنماید و قبل از مغرب آنجا افطار نکند مگر آن که در بین راه به جایى برسد که مغرب شده باشد.[1] بنابر این، اگر در بین راه به جایی برسد که طبق افق آنجا مغرب شده است، می‌تواند روزه‌ی خود را افطار کند.

[1]. گلپایگانى، سید محمد رضا، مجمع المسائل، ج ‌1، ص 277، س 70، دار القرآن الکریم، قم، چاپ دوم، 1409ق؛ بهجت، محمد تقى، استفتاءات، ج 2، ص 389، دفتر حضرت آیة الله بهجت، قم، چاپ اول، 1428ق؛ فاضل لنکرانى، محمد، جامع المسائل، ج 1، ص 153، انتشارات امیر قلم، قم، چاپ یازدهم، بی تا.