آیا شیطان هم در روز قیامت به همراه انسان‌ها مجازات و حساب‌رسی می‌شود؟
پرسش
آیا شیطان هم در روز قیامت به همراه انسان‌ها مجازات و حساب‌رسی می‌شود؟
پاسخ اجمالی

آیاتی که در مورد حساب‌رسی در قرآن آمده و به موضوع حساب و کتاب در قیامت می‌پردازد، بیشتر در مورد انسان‌ها و جن صادق است؛ چرا که شیطان از آن زمانی که از فرمان خداوند در سجده بر آدم سرپیچی کرد، رفتار او حساب‌رسی شده و برای همیشه از بهشت محروم شده و در زمره جهنمی‌ها قرار گرفته است؛ به دلیل آنچه را که خدای متعال می‌فرماید: «قالَ اذْهَبْ فَمَنْ تَبِعَکَ مِنْهُمْ فَإِنَّ جَهَنَّمَ جَزاؤُکُمْ جَزاءً مَوْفُوراً».[1] و «لَأَمْلَأَنَّ جَهَنَّمَ مِنْکَ وَ مِمَّنْ تَبِعَکَ مِنْهُمْ أَجْمَعین».[2]

[1]. «گفت: برو، جزاى تو و هر کس که پیرو تو گردد جهنم است، که کیفرى تمام است». اسراء، 63.

[2]. «که جهنّم را از تو و هر کدام از آنان که از تو پیروى کند، پر خواهم کرد!». ص 85.