کسی که در این دنیا برادر و خواهر ندارد، پیش خداوند اجر و پاداشی دارد؟
پرسش
آیا کسی که در این دنیا بدون داشتن برادر و خواهر بسر برد، اجر و یا پاداشی دارد؟
پاسخ اجمالی
دنیا محل امتحان[1] است و جای گذر، نه محل استقرار و ماندگاری. داشتن نعمت امتحان است و نداشتن و یا از دست دادن آن، نوع دیگری از امتحان.
هر نوع سختی، مصیبت، گرفتاری و ... همه امتحان هستند و هر کس در مقابل این امتحانات شکیبا باشد و صبر پیشه کند، از پاداش الهی بهره‌مند خواهد بود.
امام صادق(ع) فرمود: خداوند متعال مؤمن را همواره با گرفتارى و مصیبت مشغول مى‏‌کند، یا به بیماری، یا گرفتاری و ناراحتى در خانواده، یا به مال و یا از گرفتاری‌های دنیوی، تا در مقابل آن به پاداش برسد.[2]
بنابر این، با توجه به این‌که داشتن فرزندان و برادران و خواهران از نعمت‌های الهی است و نداشتن آن حرمان محسوب می‌شود؛ لذا اگر کسی در مقابل این محرومیت شکیبا باشد، تحقیقاً مشمول رحمت و پاداش الهی خواهد بود.

[1]. «آن‌کس که مرگ و حیات را آفرید تا شما را بیازماید که کدام‌یک از شما بهتر عمل مى‏‌کنید، و او شکست‏‌ناپذیر و بخشنده است». ملک، 2.
[2]. مجلسی، محمد باقر، بحارالأنوار، ج 78، ص 198، مؤسسة الوفاء بیروت، 1404ق.