زنی که بدون اجازه شوهر به همراه فرزندان کوچکش خانه را ترک کرده و او را از دیدار آنان محروم ساخته حکمش چیست؟
پرسش
با سلام؛ اگر زن بدون هیچ دلیل موجهی خانه را ترک کند و دو فرزند 2 ساله و یک ماهه را از خانه خارج کند و مانع دیدن پدر شود به مدت یک ماه حکمش چیست؟
پاسخ اجمالی
خروج زن از خانه بدون اجازه شوهر جایز نیست. همچنین مادر حق ندارد پدر بچه‌ها را از دیدن فرزندانش محروم کند و شوهر می­‌تواند از دادگاه، اجبار همسرش به رعایت قانون را خواهان شود و در ضمن، در صورت عدم تمکین، زن دیگر حقی برای دریافت نفقه نخواهد داشت.
ضمائم:
پاسخ مراجع عظام تقلید نسبت به این سؤال، چنین است:[1]
حضرت آیت الله العظمی خامنه‌ای (مد ظله العالی):
در هر صورت خروج زن از خانه بدون اجازه شوهر جایز نیست.
حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (مد ظله العالی):
از نظر شرعی چنانچه زن از تمکین خودداری نماید، ناشزه بوده و نفقه به او تعلق نمی‌گیرد.
حضرت آیت الله العظمی صافی گلپایگانی (مد ظله العالی):
از قضیه شخصیه اطلاعی ندارم به طور کلی چنانچه زن بدون اجازه شوهر از خانه خارج شود ناشزه بوده و مستحق نفقه نیست و همچنین مادر حق ندارد پدر بچه‌ها را از دیدن فرزندانش محروم کند.

[1]. استفتا از دفاتر آیات عظام: خامنه‌ای، مکارم شیرازی، صافی گلپایگانی،(مد ظلهم العالی) توسط سایت اسلام کوئست.