دختر باکره‌ای هستم، که بدون اجازه پدر عقد موقت کرده‌ام اما مدت را تا آخر عمر بیان نموده‌ایم. اکنون پشیمانم چون فریب خورده‌ام. حالا بعد از مدت‌ها تصمیم دارم با شخص دیگری ازدواج کنم، تکلیفم چیست؟
پرسش
دختری هستم 26 ساله و باکره، که بدون اجازه پدر عقد موقت کرده‌ام اما مدت را تا آخر عمر بیان نموده‌ایم که ظاهراً به دائم تبدیل می‌شود. اکنون پشیمانم چون فریب خورده‌ام. و چون احتمال می‌دهم طرف مقابلم برایم دردسر ایجاد کند، نمی‌خواهم با او ارتباط برقرار کنم و از او بخواهم یا طلاق دهد یا ببخشد. حالا بعد از مدت‌ها تصمیم دارم با شخص دیگری ازدواج کنم، تکلیفم چیست؟
پاسخ اجمالی
عقد دختر باکره هر چند رشیده نیز باشد باید با اذن ولی باشد، با این وجود و در فرض سؤال، جهت ازدواج مجدد بنابر احتیاط، باید صیغۀ طلاق جاری شود و اگر دخول واقع شده، نگه داشتن عدّه نیز واجب است. البته برخی[1] از مراجع، این احتیاط را لازم ندانسته  و فتوا به بطلان این ازدواج موقت داده‌اند.
ضمائم:
پاسخ مراجع عظام تقلید نسبت به این سؤال، چنین است:[2]
حضرت آیت الله العظمی خامنه‌ای (مد ظله العالی):
بنا بر احتیاط واجب باید قبل از ازدواج دوم طلاق بگیرید و اگر دخول واقع شده عدّه نگه بدارید و سپس ازدواج نمایید.
حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (مد ظله العالی):
در مورد ازدواج دختر باکره، این کار بدون کسب اجازه ولى دختر جایز نیست. و در مورد دختری که بدون اذن پدر عقد بسته، در صورت امکان به شکلی رضایت پدر را جلب کند، در غیر این صورت عقد آنها اشکال دارد، و احتیاط واجب آن است که پسر باقیمانده مدت را ببخشد، و از همدیگر جدا شوند و اگر عقد دائم بوده او را طلاق دهد. در ضمن چنانچه مدت عقد موقت به قدری طولانی باشد که به طور متعارف تمام عمر زوج یا زوجه را شامل شود حکم عقد دائم را دارد.
حضرت آیت الله العظمی سیستانی (مد ظله العالی):
عقد شما باطل است.
حضرت آیت الله العظمی نوری همدانی(مد ظله العالی):
عقد دختر باکره هر چند رشیده نیز باشد باید با اذن ولی باشد و در فرض سؤال باید بنا بر احتیاط صیغۀ طلاق نیز جاری شود.
حضرت آیت الله هادوی تهرانی (دامت برکاته):
اگر در عقد کسی هستید نمی‌توانید با دیگری ازدواج کنید. بلکه ازدواج با دیگری در این حال موجب حرمت ابدی می‌شود. پس باید طلاق در عقد دایم یا بخشش مابقی زمان در عقد موقت صورت پذیرد و سپس عده نگه داشته شود و پس از پایان عده با دیگری ازدواج انجام شود.
البته اختیار طلاق یا بخشش مدت باقی مانده در دست مرد است و فقط با تشخیص حاکم شرع و از طریق وی امکان طلاق یا پایان دادن به عقد موقت وجود دارد.  لینک به سایت استفتائات

[1]. آیت‌الله سیستانی.
[2]. استفتا از دفاتر آیات عظام: خامنه‌ای، سیستانی، مکارم شیرازی، نوری همدانی (مد ظلهم العالی) توسط سایت اسلام کوئست.