کد سایت fa31351 کد بایگانی 38053 نمایه وظیفه شخص سنی که طواف نسا انجام نداده و شیعه شده
طبقه بندی موضوعی طواف نساء
خلاصه پرسش
یکی از برادران اهل سنت، حج انجام داده و سپس مذهب شیعه را پذیرفته است. با توجه به آنکه طواف نساء را انجام نداده؛اینک وظیفه‌ٔ او چیست؟
پرسش
یکی از برادران اهل سنت، حج انجام داده و سپس فرزنددار شده و بعداً مذهب شیعه را پذیرفته است. با توجه به آنکه طواف نساء را انجام نداده؛ اینک وظیفه‌ٔ او چیست؟ آیا فرزند او حلال زاده است؟
پاسخ اجمالی
1. برخی از مراجع در این زمینه تکلیف خاصی برای حج گذار ذکر نکرده‌اند ولی برخی از فقها می‌گویند، طواف وداع آنها به منزله طواف نساء محسوب می‌شود و اگر طواف وداع را انجام نداده باشد، بنا بر احتیاط واجب برای طواف نساء نایب بگیرد و تا وقتی که نایب آن را انجام نداده است، از ارتباط جنسی با همسر خود اجتناب کند.
2. در فرض سؤال، فرزندان متولد شده حلال زاده هستند.
ضمائم:
پاسخ مراجع عظام تقلید نسبت به این سؤال، چنین است:[1]
حضرت آیت الله العظمی خامنه‌ای (مد ظله العالی):
فرزند حلال‌زاده است.
حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (مد ظله العالی):
در فرض سوال فرزند ایشان حلال زاده است.
حضرت آیت الله العظمی سیستانی (مد ظله العالی):
1. کافی است طواف وداع را به عنوان آخرین طواف واجب قرار دهد.
2. حلال زاده است
حضرت آیت الله هادوی تهرانی (دامت برکاته):
طواف وداع آنها به منزله طواف نساء محسوب می‌شود و اگر طواف وداع را انجام نداده باشد، بنا بر احتیاط واجب برای طواف نساء نایب بگیرد و تا وقتی که نایب آن را انجام نداده است ، از ارتباط جنسی با همسر خود اجتناب کند البته در هر حال مشکلی در فرزندان قبلی آنها به وجود نمی‌آید و آن فرزندان حلال زاده هستند. لینک به سایت استفتائات

[1]. استفتا از دفاتر آیات عظام: خامنه‌ای، سیستانی، مکارم شیرازی (مد ظلهم العالی) توسط سایت اسلام کوئست.