پیامبر اکرم(ص) چه کسی را و با چه تعداد نیرو؛ فرمانده کمینگاه کوه احد گماشت؟
پرسش
پیامبر اکرم(ص) چه کسی را و با چه تعداد نیرو؛ فرمانده کمینگاه کوه احد گماشت؟
پاسخ اجمالی
بنابر نقل برخی از تاریخ‌نگاران؛ پیامبر گرامی اسلام(ص)، عبد الله بن جبیر را با پنجاه نفر تیرانداز برای حفاظت از شکاف کوهی که در نقطه مقابل و پشت جبهه نیروهای اسلام بود گماشت و به آنان دستور داد که چه بر دشمن غلبه و پیروز شویم و چه شکست بخوریم این نقطه را رها نکنید که متأسفانه به خاطر جمع‌آوری غنیمت، بیشتر آنان به سخن پیامبر خدا توجه نکرده و  تنگه را رها نمودند.[1]

[1]. ر.ک: طبرسی، فضل بن حسن، اعلام الوری بأعلام الهدی، ص 81، تهران، دار الکتب الاسلامیة، چاپ سوم، 1390ق؛ بلاذری، احمد بن یحیی، انساب الاشراف، تحقیق: زکار، سهیل، زرکلی، ریاض، ج 1، ص 241، بیروت، دار الفکر، چاپ اول، 1417ق؛ مقریزی، تقی الدین‏، امتاع الأسماع بما للنبی من الأحوال و الأموال و الحفدة و المتاع‏، تحقیق: نمیسی، محمد عبد الحمید، ج 9، ص 228، بیروت، دار الکتب العلمیة، چاپ اول، 1420ق.