آیا جایز است در ازدواج موقت با مسیحیان، مدت را طولانی قرار داد؟
پرسش
آیا جایز است در ازدواج موقت با مسیحیان مدت را طولانی قرار داد؟ بطوریکه مانند ازدواج دائم بلند مدت شود؟
پاسخ اجمالی

اکثر مراجع تقلید در این زمینه می‌گویند، تعیین مدت عقد موقت، هر چند به مقدار طولانى با توافق و رضایت طرفین مانعى ندارد و نظر برخی از فقها درباره‌ی این نوع عقد آن است، که اگر مدّت آن به قدری طولانی باشد که به طور متعارف تمام عمر زوج یا زوجه را شامل شود، حکم عقد دائم را دارد.
ضمائم:
پاسخ مراجع عظام تقلید نسبت به این سؤال، چنین است:[1]
حضرت آیت الله العظمی خامنه‌ای (مد ظله العالی):
تعیین مدت عقد موقت، هر چند به مقدار طولانى با توافق و رضایت طرفین مانعى ندارد.
حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (مد ظله العالی):
چنانچه مدّت عقد موقّت به قدری طولانی باشد که به طور متعارف تمام عمر زوج یا زوجه را شامل شود حکم عقد دائم را دارد.
حضرت آیت الله العظمی نوری همدانی(مد ظله العالی):
مانعی ندارد.
حضرت آیت الله هادوی تهرانی (دامت برکاته):
عقد موقت، با طولانی شدن مدت آن حتی نود سال تبدیل به عقد دائم نمی‌شود اما اگر دو طرف عقد، قصد عقد دائم داشته باشند و برای تأکید بر دوام آن و نه برای مشخص کردن زمان آن، زمان بلندی مانند نود سال را ذکر کنند، عقد دائم خواهد بود و اصولاً موقت نمی‌باشد و بهتر است مرد مسلمان از ازدواج با زنان اهل کتاب اجتناب کند، به ویژه ازدواج دائم؛ هر چند این ازدواج صحیح است.   لینک به سایت استفتائات

[1]. استفتا از دفاتر آیات عظام: خامنه‌ای، مکارم شیرازی، نوری همدانی (مد ظلهم العالی) توسط سایت اسلام کوئست.