آیا شخصی که نمازش را روی صندلی می خواند می تواند مهرش را روی بالش قرار دهد در حالی که کمی حرکت می کند؟
پرسش
آیا شخصی که نمازش را روی صندلی چرخ دار می خواند می تواند مهرش را روی بالشت قرار دهد در حالی که کمی حرکت می کند؟
پاسخ اجمالی

پاسخ دفاتر مراجع عظام در خصوص سؤال مذکور به این شرح است:

دفتر حضرت آیت الله العظمی خامنه ای (مدظله العالی):

در فرض تمکن باید روی چیزی قرار دهید که استقرار داشته باشد.

دفتر حضرت آیت الله العظمی سیستانی (مدظله العالی):

انسان معذور همان گونه که قادر است باید نماز بخواند.

دفتر حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (مد ظله العالی):

چناچه انسان روی بالش یا چیز دیگر سجده کند که بدن در اول آرام نیست و بعد آرام می گیرد مانعی ندارد.

پاسخ حضرت آیت الله هادوی تهرانی (دامت برکاته) به این شرح است:

اگر امکان دارد، مهر در جایی قرار دهد که استقرار داشته باشد و الا هرگونه که قادر است انجام دهد.