اگر حین رانندگی، آیه‌ای که سجده واجب دارد بشنویم چه باید کرد؟
پرسش
سلام. حین رانندگی شنیدن آیه سجده واجب چه حکمی دارد؟ آیا می‌توان پس از رسیدن به مقصد سجده را به جا آورد؟
پاسخ اجمالی
وجوب سجده، با شنیدن آیاتی که سجده واجب دارند، فوری است، ولی اگر فرد، امکان توقف و سجده کردن را ندارد، در اولین زمان ممکن، باید سجده کند.
ضمائم:
پاسخ مراجع عظام تقلید نسبت به این سؤال، چنین است:[1]
حضرت آیت الله العظمی خامنه‌ای (مد ظله العالی):
تأخیر به اندازه ذکر شده جایز نیست و باید در اولین فرصت سجده کند و باید توجه داشت که در این سجده هیچ‌یک از شرایط سجده نماز شرط نیست به جز اینکه نباید پیشانى بر چیزى که از قبیل ملبوس و مأکول است قرار گیرد.
حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (مد ظله العالی):
 اگر قرائت قرآن به طور مستقیم از رادیو و تلویزیون پخش شود سجده کردن واجب است و باید فوراً پیاده شد و سجده کرد همچنین اگر مستقیم نباشد احتیاط کند و فوراً بجا بیاورد.
حضرت آیت الله العظمی سیستانی (مد ظله العالی):
هر وقت که توانستید سجده کنید.
حضرت آیت الله العظمی نوری همدانی(مد ظله العالی):
وجوب سجدۀ تلاوت در موارد استماع، فوری است و در اول زمان ممکن باید سجده کند.
حضرت آیت الله هادوی تهرانی (دامت برکاته):
اگر امکان توقف و سجده کردن را ندارید، در اولین فرصت ممکن سجده نمایید.  لینک به سایت استفتائات

[1]. استفتا از دفاتر آیات عظام: خامنه‌ای، سیستانی، مکارم شیرازی، نوری همدانی (مد ظلهم العالی) توسط سایت اسلام کوئست.