شخص وصی، در عمل به وصیت، باید به نظر مرجع تقلید خود عمل کند یا مرجع تقلید متوفی؟
پرسش
شخص وصی، در مورد وصیت به انجام واجبات مالی و بدنی میت، باید به نظر مرجع تقلید خود عمل کند یا نظر مرجع تقلید متوفی؟
پاسخ اجمالی
نظر اکثر مراجع تقلید در این‌باره بر آن است که وصى باید طبق نظر مرجع تقلید خودش عمل کند، اما برخی از فقها[1] می‌گویند عمل وصی باید بر طبق نظر مرجع تقلید شخص وصیت کننده باشد.

ضمائم:
پاسخ مراجع عظام تقلید نسبت به این سؤال، چنین است:[2]
حضرت آیت الله العظمی خامنه‌ای (مد ظله العالی):
وصى باید طبق نظر مرجع تقلید خودش عمل کند.
حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (مد ظله العالی):
باید به تکلیف خود عمل کند، یعنی دستورات را مطابق حکم مرجع تقلید خود به جا آورد.
حضرت آیت الله العظمی سیستانی (مد ظله العالی):
وصی باید طبق تقلید موصی عمل کند مگر در مواردی که عین واقع و آثار آن مورد نظر باشد مانند این که مورد اختلاف از ارکان ( مثل رکوع یا رکعت ) باشد، که در این موارد باید رعایت تقلید طرفین را بکنید.
حضرت آیت الله هادوی تهرانی (دامت برکاته):
باید به نظر مرجع تقلید خود عمل کند. لینک به سایت استفتائات

[1]. آیت الله سیستانی.
[2]. استفتا از دفاتر آیات عظام: خامنه‌ای، سیستانی، مکارم شیرازی (مد ظلهم العالی) توسط سایت اسلام کوئست.