اگر در حین خواب رطوبتی مشاهده شود که در آن از علائم منی فقط شهوت را دارا باشد و بوی منی هم ندهد، آیا بعد از خروج آن باید غسل جنابت کرد؟
پرسش
اگر در حین خواب رطوبتی مشاهده شود که در آن از علائم منی فقط شهوت را دارا باشد و بوی منی هم ندهد، آیا بعد از خروج آن باید غسل جنابت کرد؟ (مرجع تقلید: آیت الله خامنه ای).
پاسخ اجمالی

بنابر نظر مقام معظم رهبری اگر رطوبتی از مرد خارج شود و دارای سه نشانه زیر باشد حکم منی را دارد: [1]

1. همراه با شهوت باشد.

2. جستن داشته باشد.

3. بدن سست شود.

پس اگر هیچ یک از نشانه های سه گانه و یا یکی از آنها را نداشت، حکم به منی نمی شود، مگر آن که از راه دیگری یقین کند که منی است. [2] به سؤالی در همین مورد که از ایشان استفتا شده است توجه کنید:

س 177: در چه صورتى حکم مى‏شود که رطوبت خارج شده از مرد منى است؟

ج: اگر همراه با شهوت، جستن و سست شدن بدن باشد، حکم منى را دارد. [3]

بنابراین، اگر یکی از علائم موجود نباشد غسل واجب نیست.

[1] خامنه ای، اجوبة الاستفتاءات، س 180. نک:   نمایه: شرایط جنابت، سؤال 445 (سایت: 475).

[2] برگرفته از سؤال 1412 (سایت: 1449)، نمایه: نشانه های منی و جنابت .

[3] استفتاءات مقام معظم رهبری، احکام غسل جنابت، سؤال 177، ص 229.