آیا به وام سپرده گذاری در بانک و سود آن خمس تعلق می گیرد؟
پرسش
اگر وامی گرفته شود و مدتی مثلا یک سال در بانک به عنوان سپرده گذاشته شود و در این مدت به آن سودی تعلق گیرد آیا مشمول خمس می شود؟ تکلیف سود تعلق گرفته از نظر خمس چه می شود؟
پاسخ اجمالی

به نظر همه مراجع معظم تقلید:

آن مقدار از وام که اقساط آن تا آخر سال خمسی (از در آمد کسب) پرداخت شود خمس دارد.

و سود حاصل از وام هم، چنان چه از مخارج سال زیاد بیاید خمس دارد. [1]

[1] استفاده از پاسخ شماره 2851 (سایت: 3085) و استفتاء از دفتر آیت الله بهجت؛ امام، استفتات، ج 1، سؤال 165؛ اجوبه استفتائات مقام معظم رهبری، سؤال 867؛ فاضل لنکرانی جامع المسائل، ج 1، سؤال 843؛ ... توضیح المسائل (المحشى للإمام الخمینی)، ج ‏2، ص 71، س 868.