در چه صورت زنان با دیدن خواب های شهوانی جنب می شوند؟
پرسش
آیا با دیدن خواب بد بر خانم ها هم غسل جنابت واجب می شود؟ در کل در چه مواردی بانوان جنب می شوند؟
پاسخ اجمالی

از دو راه جنابت حاصل می شود:

1) نزدیکی و آمیزش جنسی، اگرچه منی بیرون نیاید.

2) بیرون آمدن منی، (حتی بدون دخول) چه در خواب باشد یا بیداری، کم باشد یا زیاد، با شهوت باشد یا بی شهوت، با اختیار باشد یا بی اختیار. [1]

طبق نظر اکثر فقها رطوبتی که از زنها خارج می شود، اگر همراه با شهوت (در حد ارگاسم و اوج لذت جنسی) باشد درحکم منی است و باید غسل جنابت کند. [2]

بنا بر این واجب است بعد از هر مقاربت و نزدیکی زن و مرد غسل جنابت انجام دهند چه از آنها منی خارج شود یا نشود. [3]

همچنین طبق نظر اکثر فقها رطوبتی که از زنها خارج می شود، اگر همراه با شهوت (در حد ارگاسم و اوج لذت جنسی) باشد درحکم منی است و باید غسل جنابت کرد. [4]   [5]

بر این اساس اگر زن بعد از دیدن خواب شهوانی مایعی از او خارج شده باشد، باید غسل جنابت کند.

برای آگاهی بیشتر رجوع کنید به:

1. نمایه، جنابت زنان سؤال 676 (سایت: 723) .

2. نمایه، زنان و غسل جنابت سؤال 1711  (سایت: 1831) .

[1] توضیح المسائل مراجع، م 345؛ وحید، توضیح المسائل، م 351؛ وحید، توضیح المسائل، م 351؛ نوری، توضیح المسائل، م 346 و خامنه ای، اجوبة الاستفتاءات، احکام غسل جنابت.

[2] توضیح المسائل مراجع، ج 1، ص 208، م 346.

[3] برگرفته از سؤال 1711 (سایت: 1831)، نمایه: زنان و غسل جنابت .

[4] توضیح المسائل مراجع، ج 1 ، ص 208، م 346.

[5] برگرفته از سؤال 676 (سایت: 723)، نمایه جنابت زنان .