اگر در ماه مبارک رمضان شخص جنب عمداً تا اذان صبح غسل نکند، فقط قضای روزه بر او واجب است یا کفاره هم بر او واجب می شود؟
پرسش
اگر در ماه مبارک رمضان شخص جنب عمداً تا صبح غسل نکند، اما روزه اش را نخورد و آن را بگیرد، آیا فقط قضای روزه بر عهده او است یا کفاره هم بر او واجب می شود؟
پاسخ اجمالی

در ماه مبارک رمضان کسی که جنب است و روزه هم بر او واجب است، اگر عمدا تا اذان صبح غسل نکند، می تواند در آخرین لحظات باقی مانده تا اذان صبح تیمم بدل از غسل کرده و روزه بگیرد و روزه اش نیز صحیح است، اگر چه به خاطر این که عمدا غسل را ترک کرده مرتکب گناه شده است. اما اگر عمدا، غسل نکند و تیمم هم نکند، روزه اش باطل و علاوه بر قضا کفاره هم بر او واجب است.[1]

[1]. توضیح المسائل (المحشى للإمام الخمینی)، ج‏1، ص 908، م 1619، " اگر جنب عمداً تا اذان صبح غسل نکند، یا اگر وظیفه او تیمم است عمداً تیمم ننماید، روزه‏اش باطل است؛ اجوبة الاستفتااءت، ج 1، ص 133.