آیا می‌توان یک فطریه را بین چند نفر تقسیم کرد و حداقل پرداختی به یک فقیر چه مقدار است؟
پرسش
آیا در زکات فطره می‌بایست حتماً هر فطریه را به یک نفر داد یا اینکه می‌شود یک فطریه را بین چند نفر تقسیم کرد؟
پاسخ اجمالی
دادن فطریه به چند نفر اشکالی ندارد، اما احتیاط واجب[1] آن است که به یک فقیر کمتر از یک صاع - که تقریباً سه کیلو است – و نیز بیشتر از مخارج سالش، فطریه ندهند.
ضمائم:
پاسخ مراجع عظام تقلید نسبت به این سؤال، چنین است:[2]
حضرت آیت الله العظمی خامنه‌ای (مد ظله العالی):
احتیاط واجب آن است که به یک فقیر بیشتر از مخارج سالش و کمتر از یک صاع که تقریباً سه کیلو است فطره ندهند.
حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (مد ظله العالی):
در فرض سؤال، احتیاطاً کمتر از یک فطریه ندهند.
حضرت آیت الله العظمی سیستانی (مد ظله العالی):
احتیاط مستحب آن است که به یک فقیر کمتر از یک صاع فطره ندهند‌، مگر این که به فقرایی که جمع شده­اند نرسد، ولی اگر بیشتر بدهند هیچ اشکال ندارد .
حضرت آیت الله العظمی نوری همدانی(مد ظله العالی):
بنا بر احتیاط واجب نباید به فقیر کمتر از یک صاع اعطا شود.
حضرت آیت الله العظمی صافی گلپایگانی (مد ظله العالی):
احتیاط واجب آن است که به یک فقیر کمتر از یک صاع فطره ندهند، ولى اگر بیشتر بدهند اشکال ندارد.

[1]. آیت الله سیستانی: (احتیاط مستحب).
[2]. استفتا از دفاتر آیات عظام: خامنه‌ای، سیستانی، مکارم شیرازی، صافی گلپایگانی، نوری همدانی (مد ظلهم العالی) توسط سایت اسلام کوئست.