آیا کسی که عکس نا‌محرمی را دیده است، باید از وی حلالیت بطلبد؟
پرسش
سلام، آیا دیدن فیلم و عکس بدون حجاب زن نامحرم علاوه بر حرام بودن، حق الناس هم محسوب می‌شود که نیاز به حلالیت طلبی داشته باشد؟
پاسخ اجمالی
درباره‌ی حکم نگاه به عکس بدون حجاب نامحرم می‌توانید به نمایه 1486 (دیدن عکس بدون پوشش زن نامحرم) در همین سایت مراجعه نمایید، ولی در هر حال عمل مذکور، موجب آن نوع از حق‌الناسی نمی­گردد که نیاز به حلالیت طلبی داشته باشد، مگر اینکه شخص، عمل غاصبانه‌ای (مانند ورود بدون اجازه به خانه شخص) انجام  داده باشد.
ضمائم:
پاسخ مراجع عظام تقلید نسبت به این سؤال، چنین است:[1]
حضرت آیت الله العظمی خامنه‌ای (مد ظله العالی):
گرچه عمل مذکور جایز نیست و باید توبه و استغفار شود، ولى موجب حق الناس نمی‌گردد.
حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (مد ظله العالی):
در فرض سؤال باید از کار خود واقعاً توبه نماید و وظیفه دیگری ندارد. توبه حقیقی آن است که به طور جدی از گناهان خود پشیمان باشد، و آنها را کاملاً ترک کرده و با اعمال نیک آینده گذشته را جبران کند در این صورت انشاء الله مشمول بخشش الهی واقع خواهد شد.
حضرت آیت الله العظمی سیستانی (مد ظله العالی):
حرام است، توبه کرده و استغفار کنید.
حضرت آیت الله العظمی نوری همدانی(مد ظله العالی):
عمل مذکور حرام است و چنانچه غصبی هم واقع شده باید حلالیت طلبیده شود.

[1]. استفتا از دفاتر آیات عظام: خامنه‌ای، سیستانی، مکارم شیرازی، نوری همدانی (مد ظلهم العالی) توسط سایت اسلام کوئست.