اگر به نیت چند میت، فقط یک سوره بخوانیم، آیا ثوابش برای آنها تقسیم می‌شود؟
پرسش
اگر به نیت چند میت، فقط یک سوره بخوانیم؟ آیا ثوابش برای آنها تقسیم می‌شود؟ یا هر میت از ثواب یک سوره کامل، بهره‌مند می‌شود؟
پاسخ اجمالی

هرچند امر ثواب اعمال و اذکار به دست خداوند تبارک و تعالی است، ولی ان شاء الله ثواب تلاوت سوره کامل به  هر یک از اموات خواهد رسید؛ لذا شایسته است در هنگام تلاوت قرآن و سایر اعمال خیر برای اموات، دیگر مومنین را نیز در نیت قرار داده و شریک در ثواب نماییم.

ضمائم:

پاسخ مراجع عظام تقلید نسبت به این سؤال، چنین است:[1]

حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (مد ظله العالی):

ثواب تلاوت سوره به صورت کامل به  تمام اموات می رسد.

حضرت آیت الله العظمی نوری همدانی(مد ظله العالی):

ان شاء الله ثواب به همۀ اموات منظور نظرخواهد رسید.

حضرت آیت الله العظمی صافی گلپایگانی (مد ظله العالی):

ثواب خواندن سوره به همه آنها خواهد رسید.

حضرت آیت الله هادوی تهرانی (دامت برکاته):

إن شاء الله ثواب کامل به همۀ آن‌ ها می‌رسد.

لینک به سایت استفتائات

[1]. استفتا از دفاتر آیات عظام: مکارم شیرازی، صافی گلپایگانی، نوری همدانی (مد ظلهم العالی) توسط سایت اسلام کوئست.