حکم شرعی شکار پرندگان در ماه‌های حرام چیست؟
پرسش
حکم شرعی شکار پرندگان در ماه‌های حرام چیست؟
پاسخ اجمالی
شکار کردن، اگر منع قانونی نداشته و به قصد تفریح و خوش‌گذرانی نباشد، جایز است؛ اگرچه در ماه‌های حرام باشد.
ضمائم:
پاسخ مراجع عظام تقلید نسبت به این سؤال، چنین است:[1]
حضرت آیت الله العظمی خامنه‌ای (مد ظله العالی):
این‌گونه امور تابع قوانین و مقررات مربوطه مى‌باشد و اگر منع قانونى در میان باشد جایز نمى‌باشد و الا فى نفسه اشکال ندارد ولی توجه داشته باشید شکار کردن به قصد تفریح و خوش‌گذرانی جایز نیست.
و اگر شرایط شکار وجود داشته باشد حلال است و از جمله شرایط این است که گلوله تیز باشد بگونه‌اى‌که در بدن حیوان فرو رود و آن را پاره کند و اگر گلوله تیز نباشد بلکه با فشار در بدن حیوان فرو رود و حیوان را بکشد یا به واسطه حرارتش بدن حیوان را بسوزاند و در اثر سوزاندن حیوان بمیرد پاک و حلال بودنش اشکال دارد.
حضرت آیت الله العظمی سیستانی (مد ظله العالی):
جایز است.
حضرت آیت الله العظمی صافی گلپایگانی (مد ظله العالی):
چنانچه صید مذکور لهوی نباشد مانعی ندارد.
حضرت آیت الله هادوی تهرانی (دامت برکاته):
شکار پرندگان بدون غرض عقلائی مشروع، جایز نیست و در این حرمت فرقی بین ماه‌های حرام و غیر آن‌ها نیست.
لینک به سایت استفتائات

[1]. استفتا از دفاتر آیات عظام: خامنه‌ای، سیستانی، صافی گلپایگانی (مد ظلهم العالی) توسط سایت اسلام کوئست.