اگر ناخن مصنوعی یا موی مصنوعی را نامحرم ببیند چه حکمی دارد؟
پرسش
اگر ناخن مصنوعی یا موی مصنوعی را نامحرم ببیند چه حکمی دارد؟
پاسخ اجمالی

حضرت امام خمینی (قدس سره) و دیگر مراجع عظام فرموده اند: براى زنان پوشانیدن موهاى مصنوعى و زینتهاى پنهانى (مانند دست بند و گردن‏بند) نیز لازم است[1]. مگر در حال نماز که پوشانیدن موهاى مصنوعى و زینت‏هاى پنهانى (مانند دست بند و گردن‏بند) و زینت صورت (مانند سرمه چشم) لازم نیست، امّا بهرحال واجب است از نامحرم بپوشانند[2].

همچنین در ذیل استفتائاتی که تا کنون از دفاتر مراجع صورت گرفته به این شرح است:

دفتر حضرت آیت الله العظمی خامنه ای (مدظله العالی):

در فرض سؤال جایز نیست.

دفتر حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (مدظله العالی):

موی مصنوعی اشکال دارد ولی ناخن مصنوعی اشکال ندارد مگر موجب مفسده خاصی شود.

[1] . توضیح المسائل (المحشى للإمام الخمینی)، ج‏1، ص: 442 مکارم: مسأله 729.

[2] . همان، فاضل: مسأله 797.