چرا امام حسن(ع) فرزندانشان را به نام پیامبر(ص) و امام حسین(ع) آنان را به نام امام علی(ع) نامگذاری کردند؟
پرسش
چرا امام حسین(ع) نام فرزندان خود را علی و امام حسن نام فرزندان خود را از القاب رسول الله انتخاب کرده‌اند؟ آیا این امر را می‌توان به معنای اختلاف دیدگاه این دو امام تلقی کرد؟
پاسخ اجمالی
در منابع روایی؛ برای امام حسن(ع) پسرهایی به نام‌های: حسن، زید، طلحه، قاسم، ابوبکر، عبدالله، عمرو، عبدالرحمن، حسین، محمد، یعقوب و اسماعیل ذکر شده است.[1] با نظر به این اسامی، روشن می‌شود که تعداد زیادی از آنها، ارتباطی با نام و القاب پیامبر گرامی اسلام(ص) ندارد.
اما این‌که چرا امام حسین(ع) بر خلاف برادرشان، چند فرزند خود را «علی» نامید شاید بدین علت بود که در زمان حضرتشان، معاویه تلاشش را برای نابود کردن یاد و نام حضرت علی(ع) به حداکثر رسانده بود و این رویکرد امام، تلاشی برای مبارزه با اهداف معاویه در نابودی نام امام علی(ع) بود.[2]

[1]. ذهبی، شمس الدین، سیر اعلام النبلاء، ج 3، ص 379، بیروت، مؤسسة الرسالة، چاپ سوم، 1405ق؛ شیخ مفید، الارشاد فی معرفة حجج الله علی العباد، ج ‏2، ص 20، قم، کنگره شیخ مفید، چاپ اول، 1413ق.