امامان معصوم(ع) درباره زینت باطن و راه‌های دستیابی به آن، چه فرمودند؟
پرسش
امامان معصوم(ع) درباره زینت باطن و راه‌های دستیابی به آن، چه فرمودند؟
پاسخ اجمالی
انسان دارای دو جنبه ظاهر و باطن است. هرچند که ظاهر انسان نیز باید آراسته و مطابق با باطن آن باشد، ولی اهمیت زینت و طهارت باطن، به مراتب مهم‌تر و باارزش‌تر از ظاهر است.[1] بدین جهت از امام علی(ع) نقل شده است که فرمود: «زینة الباطن خیر من زینة الظاهر».[2]
با توجه به این‌که زینت باطن همان ارتقای معنویات است و این امر از طریق عمل به دستورات دین اسلام قابل دست‌یابی است، هر توصیه اخلاقی و دینی معصومین(ع) که به ارتقای معنویات می‌انجامد، طبیعتاً برای رسیدن به زینت باطن نیز مفید خواهد بود.
برای آگاهی بیشتر نمایه‌های زیر را مطالعه کنید:
«ارزش‌های اخلاقی در سوره حجرات»، سؤال 66137
«سیره اخلاقی امام سجاد(ع)»، سؤال 2303
«خوش اخلاقی، راه‌کار و آثار»، سؤال 36819

[2]. طبرسی، فضل بن حسن، نثر اللآلئ، ترجمه: شیخی، حمید رضا، ص 72، مشهد، بنیاد پژوهش‌های اسلامی، چاپ دوم، 1384ش.