اگر حالات عاطفی؛ مانند عصبانیت یا خوشحالی معلول ترشحات گلبول‌های بدن است نقش روح در این میان چیست؟
پرسش
عده‌ای می‌گویند عصبانیت، ناراحتی و خوشحال شدن، انفعالات عاطفی و... دلیلش ترشح گلبول‌ها و چیزهایی در مغز است. حال سوال پیش می‌آید که نقش روح در این میان چیست؟ اصلاً شاید روحی در میان نباشد.
پاسخ اجمالی
این مطلب که از نظر علوم طبیعی عصبانیت، ناراحتی، خوشحال شدن و دیگر حالات عاطفی، معلول ترشح گلبول‌ها و فعل و انفعالات فیزیکی سلول‌های مغزی است، منافات با وجود روح و غیر مادی بودن روح و نفس ندارد؛ زیرا روح انسان مجرد تام و کامل نیست، بلکه روح هر چند در مرحله‌ی ذات، مجرد است اما در مقام فعل، مادی است. به بیان دیگر، ترشح گلبول‌ها فعل و انفعالات فیزیکی سلول‌های مغزی، به عنوان اسباب و ابزار روح هستند که فعالیت روح از طریق این اسباب صورت می‌گیرد.
برای اطلاع بیشتر پاسخ‌های: 2250 (روح، نفس، بدن، رابطه) و 49813 (دلایل عقلی وجود روح) را مطالعه کنید.