در آیه ۱۰سوره تحریم، فلسفه استفاده از واژه «تحت» چیست؟
پرسش
در آیه ۱۰ سوره تحریم، فلسفه استفاده از واژه «تحت» چیست؟ «ضرَب اللَّهُ مَثَلاً لِّلَّذِینَ کَفَرُوا امْرَاَت نُوحٍ وَ امْرَأَت لُوطٍ کانَتَا تحْت عَبْدَیْنِ مِنْ عِبَادِنَا صلِحَینِ فَخَانَتَاهُمَا فَلَمْ یُغْنِیَا عَنهُمَا مِنَ اللَّهِ شیْئاً وَ قِیلَ ادْخُلا النَّارَ مَعَ الدَّخِلِینَ»‏.
پاسخ اجمالی
همان‌گونه که می‌­دانیم و در جای خود بدان پرداخته شده، در زندگی خانوادگی، مدیریت با شوهر و مرد خانواده بوده و طبیعتاً زن تحت مدیریت مرد قرار دارد و استفاده از واژه «تحت» در آیه موجود در پرسش ناظر به همین مسئله بوده و معنایی تحقیرآمیز ندارد.
اگرچه در این آیه، همسر نوح و لوط از کافران بوده و از لحاظ معنوی نیز در رتبه بسیار پایین­تر از شوهرانشان قرار داشتند، اما بسیاری از بانوانی وجود داشتند که با وجود آن‌که تحت مدیریت شوهرانی کافر بودند، اما بسیار ارزش‌مندتر از آنان به شمار می­آمدند که از جمله آنان، آسیه همسر فرعون است که در آیه بعدی به مقام و منزلت او اشاره شده است.