چرا نمازهایی که به ائمه(ع) منسوب است، خواندنش دشوار می‌باشد؟
پرسش
باسلام؛ چرا نمازهای ائمه(ع) را خواندن سخت است؟ مثلاً نماز امیرالمؤمنین(ع) چهار رکعت است که در هر رکعت 50 مرتبه سوره توحید دارد؟ یا نماز امام رضا(ع) که باز چهار رکعت است و چندین بار سوره انسان باید خوانده شود؟ آیا آسان‌تر نبود که مثلاً دو رکعت نماز هدیه به ایشان خوانده می‌شد؟
پاسخ اجمالی
۱. چون دستورات عبادی و احکامی که از آنها به فروع دین یاد می‌شود، تعبدی هستند و علت اصلی انتخاب کیفیتی خاص برای ما مشخص نیست، نمی‌توان درباره آسان و دشوار بودن آنها اظهار نظر کرد. حتی درباره نمازهای یومیه، برای ما دقیقاً معلوم نیست که چرا نماز صبح دو رکعت ولی نماز عشا چهار رکعت است و مغرب سه رکعت.
۲. حال با توجه به این که نمازهای مخصوص ائمه مستحب هستند و الزامی در انجام آنها وجود ندارد، در صورت عدم آمادگی برای خواندن نمازهای طولانی، می‌توان دو رکعت نماز معمولی خوانده و ثوابش را نثار امامان نمود.
علاوه بر این، کار خیر منحصر در نماز نبوده و انجام هر کار خیر و اهدای ثواب آن به معصومان(ع) و یا دوستان و بستگانی که وفات یافته‌اند نیز امکان پذیر است.