آیا می‌توان با خواندن صیغه، با یک نامحرم به عنوان برادر و خواهر محرم شد، و آیا با این محرمیت، ازدواج امکان دارد؟
پرسش
آیا می‌توان با خواندن صیغه، با یک نامحرم به عنوان برادر و خواهر محرم شد، و آیا با این محرمیت، ازدواج امکان دارد؟
پاسخ اجمالی

از نظر اسلام، صیغه‌­ای با عنوان محرمیت خواهر و برادری وجود ندارد. تنها عقد و صیغه‌­ای که در اسلام برای ایجاد محرمیت وجود دارد، عقد ازدواج است که به دو صورت دائم و موقت است. صحت این عقد شرایطی دارد که اذن پدر یا ولی دختر از جمله‌ی آنها است.[1]

چنانچه شما قصد ازدواج دارید برای آشنایی و ارتباط سالم با همسر آینده‌ی خود، می‌توانید با اجازه‌ی پدر او، عقد ازدواج موقت را بخوانید و در ضمن این عقد، شروطی را معین کنید؛ مثل این‌که شرط کنید که این صیغه فقط برای ایجاد محرمیت و آشنایی بیشتر باشد، نه ارتباط زناشویی، پس از سپری شدن مدت آن، در صورت تمایل برای ازدواج دائم اقدام نمایید.

[1]. نک: توضیح المسائل مراجع، ج 2، ص 449، مسئله 2276.