خوردن آن دسته از محصولات کشاورزی که به صورت غیر قانونی آبیاری می‌شوند، چه حکمی دارد؟
پرسش
خوردن سبزی‌ای که با آبی لوله ‌کشی غیر قانونی آبیاری می‌شود، چه حکمی دارد؟ (یعنی هزینه‌ای برای آب مصرفی پرداخت نمی‌شود.)
پاسخ اجمالی
شخص به دلیل تخلف از قوانین مربوطه مرتکب معصیت شده است و نسبت به آب مصرفی ضامن است ولی استفاده از سبزیجات مورد نظر اشکال ندارد.
ضمائم:
پاسخ مراجع عظام تقلید نسبت به این سؤال، چنین است:[1]
حضرت آیت الله العظمی خامنه‌ای (مد ظله العالی):
آنچه ذکر شده موجب حرمت استفاده از سبزى نمى‌شود.
حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (مد ظله العالی):
در فرض سؤال خوردن سبزی حرام نیست اما به دلیل تخلف از قوانین مربوطه مرتکب معصیت شده است.
حضرت آیت الله العظمی نوری همدانی(مد ظله العالی):
لازم است هزینه‌ها به صاحب آن پرداخت شود.
حضرت آیت الله العظمی صافی گلپایگانی (مد ظله العالی):
نسبت به آب مصرفی ضامن‌اند، ولی خوردن سبزی مانعی ندارد.

[1]. استفتا از دفاتر آیات عظام: خامنه‌ای، مکارم شیرازی، صافی گلپایگانی، نوری همدانی (مد ظلهم العالی) توسط سایت اسلام کوئست.