کد سایت fa47619 کد بایگانی 58675 نمایه منافات نداشتن بین عدم جنسیت روح با همسر داشتن در آخرت
طبقه بندی موضوعی روح و نفس|آفرینش انسان و جهان
اصطلاحات نفس ، روح
گروه بندی اصطلاحات سرفصل‌های قرآنی
خلاصه پرسش
آیا بین این سخن که روح انسان، زن و مرد ندارد، با این گفتار که انسان‌ها در آخرت دارای همسرند منافات وجود ندارد؟
پرسش
آیاتی که می‌گوید روح زن و مرد ندارد و همه از یک جنس هستند، با آیاتی می‌گوید برای شما در بهشت همسرانی قرار دادیم، تضاد ندارد؟!
پاسخ اجمالی
روح انسان همان‌گونه که در این دنیا همراه با بدن است، در آخرت نیز همراه با بدن است.[1] البته روح در هر جایگاهی با بدنی مناسب با آن جایگاه همراه است و در آخرت نیز با بدنی مناسب با آن‌جا همراه خواهد بود. بنابراین، بین این سخن که روح انسان، زن و مرد ندارد[2] منافات ندارد که در آخرت انسان‌ها دارای همسر باشند؛ چنان‌که در این دنیا نیز با این‌که روح مرد و زن ندارد، اما انسان‌ها دارای همسر می‌باشند. به عبارت دیگر، دلیلی نداریم که در بهشت، روح مجرد باشد تا همسر داشتن آنها مشکلی داشته باشد.

[1]. ر. ک: 6335 و 6234
[2]. ر. ک: 29841