آیا بعد از شستن خون بواسیر که همراه با مدفوع خارج می شود، محل آن پاک خواهد بود؟
پرسش
آیا محل خون بواسیر که با مدفوع خارج می شود بعد از شستن پاک می شود؟ در صورتی که بعد از شستن محل، بیرون مقعد دستمال بگذاریم و خونی نشود چون هر دفعه هنگام اجابت مزاج با مدفوع خون زیادی می آید آیا آبِ بعد از شستن محل پاک است یا نجس؟
پاسخ اجمالی

در صورتی که محل مورد نظر یک بار با آب کر، جاری یا قلیل شسته شود، پاک خواهد شد. مگر آن که خون جدیدی بیاید. اما باید توجه داشت در صورتی که با آب قلیل شسته شود، غساله ای که از آن خارج می شود نجس است [1] .

با این حال سؤال مذکور به دفاتر مراجع ارسال شد و پاسخ های آنان به شرح زیر می باشد:

دفتر حضرت آیت الله العظمی خامنه ای (مدظله العالی):

اگر همراه با خون نباشد، پاک است.

دفتر حضرت آیت الله العظمی سیستانی (مدظله العالی):

بله در صورتی که خونابه با تطهیر با آب زائل شود محل طاهر می شود.

دفتر حضرت آیت الله مکارم شیرازی (مدظله العالی):

آری، بعد از تطهیر پاک می شود مگر این که خون مانده باشد یا خون جدید بیاید.

برای آگاهی بیشتر مراجعه شود به:

نمایه: نجس بودن غساله، سؤال شماره 3498 (سایت: 3724).

[1] . توضیح المسائل مراجع: احکام طهارت، آب قلیل، مسأله 27.