آیا اگر زن پس از آمیزش جنسی، یقین به انعقاد نطفه و استقرار آن در رحم نداشته باشد، می‌تواند با موافقت شوهر از داروهای ضد بارداری استفاده کند؟
پرسش
آیا اگر زن پس از آمیزش جنسی، یقین به انعقاد نطفه و استقرار آن در رحم نداشته باشد، می‌تواند با موافقت شوهر از داروهای ضد بارداری استفاده کند؟
پاسخ اجمالی
گر چه در حال حاضر سزاوار است تا حد امکان از بارداری جلوگیری نشود، اما تا قبل از یقین به انعقاد نطفه، جلوگیری از بارداری با وسائل مشروع، اشکالی ندارد.
ضمائم:
پاسخ مراجع عظام تقلید نسبت به این سؤال، چنین است:[1]
حضرت آیت الله العظمی خامنه‌ای (مد ظله العالی):
فی نفسه اشکالی ندارد.
حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (مد ظله العالی):
برای جلوگیری از انعقاد نطفه، استفاده از هر وسیله مشروعی که بی‌ضرر باشد، و باعث نقص مرد یا زن نشود (یعنی مرد یا زن برای همیشه از قابلیت تولید مثل ساقط نگردد) ذاتاً مجاز است، ولی در حال حاضر کنترل جمعیت جایز نیست، مگر اینکه واقعاً ضرورتی وجود داشته باشد.
حضرت آیت الله العظمی سیستانی (مد ظله العالی):
جایز است.
حضرت آیت الله العظمی نوری همدانی(مد ظله العالی):
مانعی ندارد.

[1]. استفتا از دفاتر آیات عظام: خامنه‌ای، سیستانی، مکارم شیرازی، نوری همدانی (مد ظلهم العالی) توسط سایت اسلام کوئست.