کد سایت fa48392 کد بایگانی 59601 نمایه سن حضرت فاطمه(س) هنگام رحلت حضرت خدیجه(س)
طبقه بندی موضوعی حضرت فاطمه زهرا س
اصطلاحات خدیجه بنت خویلد
گروه بندی اصطلاحات شخصیت‌ها
خلاصه پرسش
حضرت زهرا(س) در زمان رحلت حضرت خدیجه(س) چند ساله بود؟
پرسش
سنّ حضرت زهرا(س) در زمان رحلت حضرت خدیجه(س) چقدر بود؟
پاسخ اجمالی
حضرت خدیجه(س) در سال دهم بعد از بعثت پیامبر(ص) یا همان «عام الحزن» وفات یافتند.[1]
با توجه به این‌که نقل‌های مختلفی در مورد تاریخ ولادت حضرت زهرا(س) وجود دارد، بر این اساس سن ایشان در آن زمان نیز متفاوت خواهد بود.
در منابع تاریخی و حدیثی سه تاریخ برای ولادت حضرت زهرا(س) ذکر شده است:
الف. بیستم جمادی الآخر سال پنجم قبل از مبعث پیامبر اکرم(ص).
ب. دهم جمادی الآخر سال پنجم بعد از مبعث.
ج. بیستم جمادی الآخر سال دوم بعد از مبعث.[2]
بر اساس این نقل‌ها، در مورد سن حضرت زهرا(س) هنگام رحلت حضرت خدیجه(س) سه احتمال وجود دارد:
1. بنا بر قول اول؛ سن حضرت زهرا پانزده سال بود.
2. بنا بر قول دوم؛ سن آن حضرت پنج سال بود.
3. بنا بر قول سوم؛ سن آن حضرت هشت سال بود.

[1]. مقریزى، تقى الدین احمد بن على، امتاع الاسماع بما للنبى من الاحوال و الاموال و الحفده و المتاع، ج ‏1، ص 45، بیروت، دار الکتب العلمیه، چاپ اول، 1420ق؛ مستوفى قزوینى، حمد الله بن ابی بکر بن احمد، تاریخ ‏گزیده، ص 138، تهران، امیر کبیر، چاپ سوم، 1364ش؛ اربلی، کشف الغمه فی معرفه الائمه، ج‏1، ص 513، تبریز، بنی هاشمى‏، چاپ اول، 1381ق.