اگر میان مالکان واحدهای آپارتمانی، نسبت به میزان پرداخت حق شارژ قراردادی وجود نداشته باشد، آیا باید این مبلغ به طور مساوی از همگان دریافت شود؟
پرسش
اگر قراردادی بین مالکین ساختمان آپارتمانی، نسبت به میزان پرداخت حق شارژ نباشد، آیا باید این مبلغ به طور مساوی دریافت شود؟ (البته این مساله دو فرض دارد: الف: تمامی واحدها از نظر متراژ یک اندازه باشند. ب: بعضی واحد ها بزرگتر از واحدهای دیگر باشد).
پاسخ اجمالی
تعیین مقدار شارژ باید با توافق همه مالکین باشد، ولی اگر در این موضوع، قانونی وجود داشته و یا تعیین شارژ، به هیئت مدیره سپرده شده باشد، رای آنها نافذ است.
ضمائم:
پاسخ مراجع عظام تقلید نسبت به این سؤال، چنین است:[1]
حضرت آیت الله العظمی صافی گلپایگانی (مد ظله العالی):
در مثل مورد سؤال، لازم است با تراضی همه اهالی ساختمان، مبلغ معینی برای آنها جهت شارژ مشخص شود ولی اگر همه با اختلاف واحدها از جهت مساحت و افراد و غیره راضی به تساوی باشند مانعی ندارد.
حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (مد ظله العالی):
در فرض سؤال، سزاوار است به صورت مسالمت آمیز باهم مصالحه و یا به تفاهم برسند.
حضرت آیت الله العظمی نوری همدانی (مد ظله العالی):
به مقتضای قوانین و با رضایت مالکین عمل شود.

[1]. استفتا از دفاتر آیات عظام: صافی گلپایگانی، مکارم شیرازی و نوری همدانی  (مد ظلهم العالی)، توسط سایت اسلام کوئست.