نسبت به دختری که فکر می کنم دوستم داره، ولی برای درخواست ازدواج هیچ واکنشی نشان نمیده باید چکار کنم؟
پرسش
با دختری که فکر می کردم دوستم داره بعد از 3 سال حالا که رفتم برای درخواست ازدواج هیچ واکنشی نشان نمیده باید چکار کنم؟
پاسخ اجمالی

ازدواج بزرگ‏ترین و مهم‏ترین حادثه زندگى انسان است و موفقیت یا شکست در آن سرنوشت ساز خواهد بود. دختران و پسران، میوه‏هاى باغ زندگى انسان‏ها هستند و دست آفرینش نوعى جاذبه و کشش درونى در آنها به ودیعت نهاده است. اضطراب و ناآرامى آنان در این سنین از طریق ازدواج به سکونت و آرامش تبدیل مى‏گردد و قرآن که راز آفریدن همسر را «لتسکنوا الیها» مى‏داند، بدین نکته اشاره دارد.

ازدواج و زندگى مشترک وقتى ثمر بخش، سودمند و ماندگار است که عقربه روحیه‏ها، غرایز و طرز تفکر دو طرف، همسو و نزدیک باشد. در غیر این صورت، ریسمان وحدت و یگانگى به ضعف و سستى مى‏گراید و سرانجام گسسته مى‏شود. ما در زندگى خود شاهد پدیده‏هاى تلخ و درد آورى هستیم که دختران و پسران و خانواده‏هاشان را مى‏آزارد و کاخ زندگى مشترک زوجین را فرو مى‏پاشد. بى‏تردید محاسبات غلط، احساسات زودگذر، خیالات و توهّمات بى‏اساس عامل اصلى تحقق این پدیده‏ها به شمار مى‏آید. بنابراین، اگر در گزینش همسر اصول صحیح رعایت شود، بخش عظیمى از ناگوارى‏ها و نابسامانى‏ها و مشکلات از میان مى‏رود و زندگى جوانان پربارتر و زیباتر مى‏شود.

اسلام درباره ازدواج و انتخاب همسر آن قدر قانون و مطلب و تأکید دارد که انسان در شگفتى فرو مى‏رود. (در این باره به سؤال 1300 (سایت: 1283)  مراجعه کنید).

با توجه به این مقدمات سعی کنید اگر هنوز علاقه به این ازدواج دارید با خانواده خود و خانواده دختر مورد نظر، در میان گذارید و رسماً خواستگاری کنید،  البته بسیار محتمل است تصوری که شما از ایشان و علاقه اش به ازدواج با خودتان داشته اید صحیح نبوده است و ایشان علاقه ای به ازدواج مورد نظر ندارد. به هرحال باید بدانیم هرکس برای انتخاب همسر آینده اش، حق انتخاب دارد و یک زندگی که با احساسات زود گذر شروع شود می تواند خیلی زود به آخر برسد. با همه این امور اگر دختر مورد نظر شما جواب منفی به شما داد، بر این مطلب اصرار نکنید و با توکل بر خدا ، به دنبال زندگی خود باشید و از خداوند بخواهید هر آن چه که خیر و صلاح شما در آن است، پیش روی شما قرار دهد. چه بسا ما تحقق اموری را دوست داشته باشیم که عملاً به ضرر ما است و اگر تحقق نپذیرد به نفع ما خواهد بود. خداوند می فرماید: «چه بسا چیزى را ناگوار بپندارید ولى خیر و صلاح شما(در) آن باشد و چه بسیار چیزى که دوست دارید و در واقع شر و فساد شما در آن است و خداوند به مصالح امور دانا و شما نادانید»[1].

نمایه های مربوط:

1- سوال 2542 (سایت: 2677) دعا وتوسل برای ازدواج.

2- سوال 3297 (سایت: 3576) ازدواج با دختر مورد علاقه.

موفق باشید.

[1]   بقره، 216.