حضرت محمد (ص) در کجا به خاک سپرده شدند؟
پرسش
حضرت محمد (ص) در کجا به خاک سپرده شدند؟
پاسخ اجمالی

پیامبر اسلام در سالی که ابرهه با لشکریانش[1] به خانه خدا حمله کردند متولد شد، در 40 سالگی از طرف خداوند متعال در حالی که در غار حراء مشغول عبادت بود، به پیامبری مبعوث شد.

آن حضرت نخست دعوتش را به طور مخفیانه آغاز نموده و دعوت آشکارش را به امر خداوند از نزدیکانش شروع نموده است.[2] دعوت آن حضرت در مکه 13 سال به طول انجامید تا اینکه از جانب فرشته وحی الاهی به توطئه قتلشان از طرف مشرکین پی بردند و نهایتا به یثرب (مدینة النبی) مهاجرت نمودند.

هجرت آن حضرت به مدینه با تشکیل حکومت اسلامی در آن شهر همراه بود. اسلام کم کم رشد نمود و به شهرهای اطراف از جمله مکه نفوذ نمود.

آخرین مرحله رسالت پیامبر اسلام (ص) معرفی جانشین از جانب خداوند بود، آن حضرت بعد از این که در حجة الوداع امام علی (ع) را به جانشینی خود انتخاب نمودند، در 28 صفر سال 11 ه ق رحلت نموده و به سوی محبوبشان شتافتند.

براساس اخبار وارده، پیامبر اسلام (ص) فرموده بودند: هر پیامبری که از دنیا می رود در همان مکانی که قبض روح شده مدفون می شود.[3] بنابراین، آن حضرت در یکی از اطاق های منزلش، در شهر مدینه که در همان مکان از دنیا رفتند، به خاک سپرده شدند.‏ [4]هم اکنون مرقد شریف آن حضرت چسبیده به مسجد النبی و جزو آن مسجد است.

[1] آن سال به "عام الفیل" شهرت یافته است و اتفاقاتی مهمی در آن سال رخ داده که جهت اطلاع به کتاب های تاریخی مراجعه نمایید.

[2] شعراء، 214.

[3] ابن سعد الزهری، محمد، الطبقات ‏الکبرى، ج ‏2، ص223 و 224، دارصادر، بیروت، چاپ اول، 1968م.

[4] همان.