آیا طلاق غیابی نزد اهل سنت وجود دارد؟ در چه شرایطی امکان پذیر است؟
پرسش
آیا طلاق غیابی نزد اهل سنت در چه شرایطی امکان پذیر است؟
پاسخ اجمالی
کاربر گرامی؛
با عرض پوزش از تأخیر در پاسخ‌گویی به جهت پرسش‌های انبوه، درباره سؤال فوق باید گفت:
به صورت کلی، طلاق، امری است که اختیار آن به دست شوهر است، ولی در مواردی حاکم شرع یا قاضی نیز می‌تواند آن را اجرا نماید و این مسئله در بین اهل سنت نیز با اختلاف در جزییات و موارد، اجرا می‌شود.
برخی از این موارد نزد اهل تسنن عبارتند از:
الف. اینکه شوهر به بیماریهای خاصی همچون عنین، خصی و مجبوب مبتلا باشد؛[1]
ب. عدم پرداخت نفقه از سوی شوهر؛
ج. حبس ابد شوهر؛
د. غیبت موقت شوهر؛ و در مورد مدت غیبت، اختلافاتی از شش ماه تا سه سال ذکر شده است. البته مذاهب مالکی و حنبلی معتقدند، این در صورتی است که غیبت شوهر موجب ضرر و آسیب زوجه گردد.
ه. آسیب دیدن زن از رفتار شوهر؛ به طوری که زندگی در این حالت برای زن، قابل تحمل نباشد. که مذاهب مالکی حنبلی و شافعی به این مورد اشاره کرده‌اند.[2]
نمایه‌های مرتبط:
22207 (طلاق غیابی)
62644 (اختلاف و عسر و حرج زن در زندگی و عدم رضایت شوهر به طلاق)
‌31310 (عیوب فسخ عقد).

[1]. جهت آگاهی بیشتر در این زمینه می‌توانید به نمایه ‌31310 (عیوب فسخ عقد) در همین سایت مراجعه نمایید.
[2]. ر.ک: مغنیه، محمد جواد، الفقه على المذاهب الخمسة، ج‌2، ص 451 - 452‌، دار التیار الجدید - دار الجواد، لبنان، دهم، 1421 ه‍ ق.