کد سایت fa5713 کد بایگانی 5384 نمایه راه های پیش گیری از فرار دختران از خانه
طبقه بندی موضوعی دستور العمل ها
خلاصه پرسش
چگونه می توانم ازفرار خواهرم ازخانه ( به دلیل نداشتن خواستگار و رسیدن به سن ازدواج) جلو گیری کنم؟
پرسش
من با یک دختر برای ازدواج دوست شده ام. آن دختر با خواهرم رفیق است. رفیق خواهرم (نامزد آینده من) می گوید که خواهر من به دلیل نداشتن خواستگار و رسیدن به سن ازدواجش (22) با یک مردی که زن و بچه دارد می خواهد فرار کند (به نظر من نداشتن رابطه جنسی خواهرم و فشار زیاد حالت جنسی اش است). آن مرد به خواهرم گفته که من شما را فقط به خاطر ارتباط جنسی می خواهم او هم قبول کرده. حالا من چه کاری باید انجام بدهم با خواهرم رابطه جنسی انجام بدهم. اگر بدهم چگونه از گناه و عذابش فرار کنم، اگر هر راه حلی می دانید بگویید.
پاسخ اجمالی

از نظر اسلام زن و مرد دو موجودی هستند که مکمل یکدیگرند و خداوند مهربان آنها را برای همدیگر آفریده است، یکی از نیازهایی که زن و مرد به همدیگر دارند، نیاز جنسی است. اما برآورده شدن این نیاز باید در چهارچوب قوانین و دستورات اسلام (ازدواج دائم یا موقت)باشد تا به گوهر پاکی و عفت طرفین هیچ گونه خدشه ای وارد نشود. [i] با توجه به این که سرمایه دختران و زنان در زندگی بکارت و عفاف آنان است، اگر خدای ناخواسته این سرمایه را از دست بدهند، با یک عمر پشیمانی بدون سود مواجه می شوند. همچنین ار تباط جنسی با محارم انحراف بسیار بزرگ و گناه بزرگ و نابخشودنی است که باید به شدت از آن پرهیز شود، براین اساس تنها راه نجات خواهر شما، آگاه کردن او از عاقبت کاری است که قصد انجام آن را دارد و توصیه او به توجه به خداوند و صبر و بردباری در مقابل فشار های جنسی تا فراهم شدن زمینه ازدواج او است. بیان این نکته نیز ضروری به نظر می رسد که دوستی شما با دختری که می خواهید در آینده با او ازدواج کنید هم اگر در چهار چوب احکام شرع نباشد محل اشکال است که حکمش در پاسخ های شماره 1407 (سایت: 1427) و 4814 (سایت: 5130)   با نمایه های، ( ارتباط با نامحرم قبل از ازدواج) آمده است.

پاسخ تفصیلی

از دیدگاه اسلام، میل جنسی از غرایزی است که خداوند در وجود انسان قرار داده تا به واسطه ی آن بنیان خانواده شکل گرفته و بقای نسل و ادامه حیات جوامع بشری تضمین شود.

نگاهی به تاریخ تمدن بشری نشان می دهد که انسان در هیچ زمینه ای این اندازه آسیب پذیر نیست و هیچ غریزه ای از لحاظ سر کشی به پای این غریزه نمی رسد. از این رو بشر در هیچ زمینه ای تا این حد نیازمند کنترل و مراقبت نیست.

از آن جا که میل و نیاز جنسی باعث بروز آسیب های بسیاری درجوامع مختلف شده، اسلام معتقد است که میل جنسی نه میلی پلید است که باید به طور کلی با آن مبارزه کرد، و نه باید به کلی آن را آزاد گذاشت، بلکه باید آن را در مسیر صحیح هدایت کرد. نظر اسلام این است که تمایل جنسی مثل امیال دیگر باید اختیارش در دست خود انسان باشد و باید انسان بر آن غلبه داشته باشد نه او بر انسان. اسلام راه طبیعی و سالم را برای ارضای میل جنسی ازدواج می داند. [1]

از طرف دیگر سرمایه دختران در زندگی بکارت و عفاف آنان است که می توانند آن را در راه تشکیل خانواده به کار گیرند و با برخورداری از یک زندگی سالم زندگی دنیا و آخرت خود را آباد نمایند. اما اگر خدای نخواسته این سرمایه را از دست بدهند، دیگر در جامعه ارزشی نخواهند داشت. به همین دلیل است که اسلام به زن و مرد دستور داده که با استعانت از خداوند مهربان و با کنترل چشم، گوش، پوشش مناسب اندام خود، زمینه هر گونه گناه و انحراف را از بین ببرند؛ چرا که ممکن است انسان برای لذت چند لحظه ای و گذرا، سرمایه های مادی و معنوی خود را از دست بدهد و با یک عمر پشیمانی بدون سود مواجه شود.

متأسفانه بعضی از زنان و دختران با غفلت و عدم توجه به چنین سرمایه با ارزشی، با خلوص خود، به ابراز عشق مردان دل می بندند و هر مردی را وفادار می پندارند، در حالی که از رفتار خاص مردان تا قبل از ازدواج اطلاعی ندارند و بعد از ازدواج متوجه بی وفایی ها و احیانا خیانت آنان می شوند.

به همین دلیل لازم است شما یا پدر یا دیگر نزدیکان خواهرتان با او صحبت کرده او از راهی که جز زیان و پشیمانی عاقبتی ندارد آگاه سازید. تا با صبر و استقامت در برابر فشار های غریزه جنسی بتواند زندگی خود و سرمایه های با ارزش آن همچون عفاف و پاکی و سلامت خود را حفظ کند.

لازم است توجه داشته باشید که نمی توان با یک انحراف جلوی انحراف دیگر را گرفت. براین اساس ارتباط جنسی با محارم (خواهر، مادر، خاله و...انحرافی شدید تر و از گناهان بزرگ و نابخشودنی است که در شرع مقدس اسلام شدیداً از آن نهی شده است.

تنها راه نجات خواهر شما آگاه کردن او از عاقبت خطرناک کاری است که قصد انجام آن را دارد. همچنین توصیه او به توجه به خداوند و توجه نعمت هایی که خداوند به همه بندگانش داده است و همه بند گان خود را دوست دارد و در همه حال در سختی ها یار و پشتیبان آنها است تا بتواند با استعانت از خداوند متعال بر مشکلات زندگی غلبه کند و پیروز شود.

بیان این نکته نیز ضروری به نظر می رسد که دوستی شما با دختری که می خواهید در آینده با او ازدواج کنید هم اگر در چهار چوب احکام شرع نباشد، محل اشکال است که حکمش در پاسخ های شماره های 1407 (سایت: 1427) و 4814 (سایت: 5130)   با نمایه های، (ارتباط با نامحرم قبل از ازدواج) آمده است.

برای آگاهی بیشتر به پاسخ های زیر مراجعه کنید:

1-   سؤال 2074 (سایت: 2125)،نمایه: فلسفه نیازمندی دختر به اذن پدر در ازدواج موقت و دائم.

2-   سؤال 1300 (سایت: 1283)، نمایه: فلسفه ازدواج در اسلام.