هدیه دادن لباس نجس چه حکمی دارد؟ آیا لازم است که بگوییم آن لباس نجس است؟
پرسش
باسلام؛ بخشیدن لباس نجس شده به مراکز خیریه چه حکمی دارد؟ آیا لازم است در مورد متنجس بودن لباس اطلاع داده شود؟
پاسخ اجمالی
بخشیدن لباس نجس به دیگران اشکالی ندارد و نیازی به اطلاع دادن هم نیست. البته برخی از فقها[1] میگویند، در صورتی که از آن لباس برای خواندن نماز استفاده میشود، لازم است نجاست لباس به اطلاع آن فرد برسد.
ضمائم:
پاسخ دفاتر مراجع عظام تقلید نسبت به این سؤال، چنین است:[2]
حضرت آیت الله العظمی خامنهای (مد ظله العالی):
1. اشکال ندارد.
2. لازم نیست.
حضرت آیت الله العظمی سیستانی (مد ظله العالی):
اشکال ندارد و لازم نیست بگویید.
حضرت آیت الله العظمی شبیری زنجانی (مد ظله العالی):
مانعی ندارد و اگر به طور متعارف امکان سرایت نجاست از لباس به خوردنیها و آشامیدنیها وجود نداشته باشد اطلاع دادن لازم نیست.
حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (مد ظله العالی):
چنانچه لباسی است که در نماز از آن استفاده میشود، احتیاط واجب این است که اطلاع داده شود.
حضرت آیت الله العظمی نوری همدانی(مد ظله العالی):
 مانعی ندارد.1
2. لازم نیست.
 حضرت آیت الله هادوی تهرانی (دامت برکاته):
1. اشکال ندارد.
2. واجب نیست اطلاع داده شود.
لینک به سایت استفتائات

[1]. آیت الله مکارم شیرازی.
[2]. استفتا از دفاتر آیات عظام: خامنهای، سیستانی، شبیری زنجانی، مکارم شیرازی، نوری همدانی (مد ظلهم العالی) توسط سایت اسلام کوئست.