هفت سوره قرآن که نام زمان دارند کدام‌اند؟
پرسش
نام هفت سوره قرآن که نام زمان دارند چیست؟
پاسخ اجمالی
در بین اسامی سوره‌های قرآنی، هفت مورد اشاره به زمان خاصی دارد. این سوره‌‌ها عبارت‌اند از:
1. سوره دهر: به معنای روزگار. این سوره، انسان نیز نامیده می‌شود.
2. سوره جمعه: نام یکی از ایام هفته.
3. سوره فجر: به معنای سپیده دم.
4. سوره لیل: به معنای شب.
5. سوره ضحی: به معنای چاشت‌گاه یا هنگامی که خورشید گسترش یابد و روز امتداد پیدا کند.
6. سوره عصر: به معنای بعد از ظهر یا پایان روز به هنگام سرخى خورشید.
7. سوره فلق: به معنای سپیده‌‌دم.
گفتنی است که برخی از این الفاظ، معنای اصلی و لغویشان زمان نبوده، بلکه با استعاره و تشبیه در زمان استعمال شده‌اند.