کد سایت fa5994 کد بایگانی 5591 نمایه محرم شدن فرزندان زنی از شوهر دوم با بچه ای (که با شرایط رضاع شیر خورده)
طبقه بندی موضوعی Laws and Jurisprudence|محارم رضاعی
گروه بندی اصطلاحات سرفصل‌های قرآنی
خلاصه پرسش
اگر زنی از شوهر اول خود به بچه ای، با شرایط رضاع،‌ شیر دهد، آیا این بچه با بچه های این زن از شوهر دوم محرم می شود؟
پرسش
لطفاً نظر مراجع معظم به ویژه آیت الله هادوی دام ظله را در مورد مسئله زیر بیان فرمایید: اگر زنی از شوهر اول خود به بچه ای، با شرایط رضاع،‌ شیر دهد، آیا این بچه با بچه های این زن از شوهر دوم محرم می شود؟
پاسخ اجمالی

سؤال مذکور را به دفاتر حضرات آیات ارسال و در ذیل پاسخ استفتاءات تعدادی از آنها را که تا کنون دریافت نموده ایم، تقدیم حضور می گردد:

دفتر حضرت آیت الله العظمی خامنه ای (مد ظله العالی):

در فرض سؤال محرمیت حاصل است.

دفتر حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (مد ظله العالی):

آری محرم می شود.

پاسخ حضرت آیت الله هادوی تهرانی (دامت افاضاته) به این شرح است:

اگر زنی از شوهر اول خود به بچه ای، با شرایط رضاع، شیر دهد، این زن مادر رضاعی این بچه و تمام فرزندان این زن،

چه از شوهر اول و چه از سایر شوهرانش، خواهران و برادران رضاعی این بچه می باشند. (به یکدیگر محرم می باشند.)

برای آگاهی بیشتر به نمایه های ذیل در این خصوص مراجعه فرمایید:

1. حکم خواهر برادر رضاعی، سؤال شماره 4071 (سایت: 4345).

2. شرایط شیر دادن و محرمیت در نظر شیعه و اهل سنت، سؤال شماره 2293 (سایت: 2403).