نماز نافله چیست و نحوه انجام آن چگونه است؟
پرسش
لطفاً در خصوص نماز نافله توضیح دهید که اولاً: نماز نافله چیست و ثانیاً: نحوه انجام دادن نمازهای نافله به چه صورتی است؟
پاسخ اجمالی

نماز نافله همان نماز مستحبی است و مراد از نوافل نمازهای مستحبی است؛ یعنی به غیر از نماز هایی که در شبانه روز (هفده رکعت) بر هر مسلمانی واجب است. در روایات به نماز های مستحبی متعددی اشاره و توصیه شده است که ما در این جا تنها به نافله های شبانه روزی که به خواندن آنها سفارش بیشتری شده است، اشاره می کنیم. این نوافل در غیر روز جمعه 34 رکعت و   عبارت اند از: نافله صبح (دو رکعت)، نافله ظهر (هشت رکعت)، نافله عصر (هشت رکعت)، نافله مغرب (چهار رکعت)، نافله عشا (یک رکعت) [1] نافله شب(هشت رکعت) نماز شفع(دو رکعت) و نماز وتر(یک رکعت). [2]

ب رای آشنایی با چگونگی انجام نمازهای مستحبی و وقت انجام آنها به پاسخ های موجود در سایت مراجعه کنید:

1. کیفیت خواندن نمازهای مستحبی، سؤال 3109 (سایت: 3377).

2. وقت نماز های نافله، سؤال 5217 (سایت: 5620).

[1] از آن جا که دو رکعت نماز نافله عشا را بنابر احتیاط واجب باید نشسته خواند، یک رکعت حساب می شود.

[2] توضیح المسائل (المحشى للإمام الخمینی)، ج ‏1، ص 425، م 746.