کد سایت fa6115 کد بایگانی 5918 نمایه شناخت کارفرما برای شغل و کار کردن با وی
طبقه بندی موضوعی Laws and Jurisprudence|گوناگون
خلاصه پرسش
آیا با علم به این که کارفرما تکالیف شرعی را انجام نمی دهد می توان برای وی کار کرد؟
پرسش
انسان تا چه حد لازم است در مورد کارفرما اطلاعات داشته باشد؟ آیا برای هر کسی می توان کار کرد، با علم به این که تکالیف شرعی را انجام نمی دهد یا رشوه می دهد؟ پاسخ مبسوط ارائه فرمایید.
پاسخ اجمالی

از آن جا که خواهان حکم فقهی مسئله در سؤال مذکور بودید لازم دانستیم از حضرت استاد آیت الله هادوی تهرانی (دامت برکاته) استفتا نماییم که پاسخ معظم له به این شرح است:

1. اگر کاری که انجام داده می شود، حلال باشد و شخص انجام دهنده علم به حرمت اجرتی که از کار فرما می گیرد نداشته باشد؛ یعنی نداند که آیا از مال حلال اجرت وی پرداخت می شود یا از مال حرام، گرفتن اجرت برای شخص انجام دهنده جایز است و عدم التزام کارفرما به انجام تکالیف شرعی، یا ارتکاب محرمات از سوی وی نقشی در این امر ندارد.

2. منع دیگران از انجام حرام، یا وادار کردن آنها به انجام واجبات از باب امر به معروف و نهی از منکر واجب است و این امر نسبت به هر کس از جمله کارفرما نیز صادق می باشد. پس اگر شرایط امر به معروف و نهی از منکر محقق باشد انجام آن واجب خواهد بود.

برای آگاهی بیشتر مراجعه شود به:

1. نمایه: شغل های حرام، سؤال شماره 519، (سایت: 566) .

2. نمایه: اشتغال در نهادهایی که درآمد نامشروع دارند، سؤال شماره 2650 (سایت: 3045) .