فردی که در خواب یا با استمنا جنب شده، چه غسلی باید انجام دهد؟
پرسش
فردی که در خواب جنب شده، چه نوع غسلی باید انجام دهد؟ هم‌چنین اگر او پس از بیداری که قدرت جنسی بدن بالا است، استمنا کند، چه نوع غسلی باید انجام دهد؟
پاسخ اجمالی

در هر دو صورت، انسان باید غسل جنابت به­جا آورد. لازم به تذکر است، هر زمان که از انسان منی خارج شود، چه در خواب و چه در بیداری؛ مثلا استمنا کند، غسل جنابت بر انسان واجب می‌شود. بدیهی است که غسل غیر جنابت مثل مس میت و... فرقی با غسل جنابت ندارد و به یک صورت انجام می‌­شوند. فقط نیت آنها با هم فرق دارد.[1]

پاسخ دفاتر مراجع:

دفتر حضرت آیت الله العظمی خامنه‌‌ای (مدظله العالی):

ج1. اگر یقین به جنابت دارد، باید غسل جنابت ـ به نحوى که در رساله‌هاى عملیه ذکر شده است - انجام دهد.
ج2. غسل جنابت.

دفتر حضرت آیت الله العظمی بجهت (مدظله العالی):

بر شخص جنب به هر طریقی که جنب شود غسل واجب می شود.

دفتر حضرت آیت الله العظمی فاضل لنکرانی (ره):

غسل جنابت.

دفتر حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (مدظله العالی):

ج 1. غسل جنابت می کند.

ج 2. باید غسل جنابت کند.

[1]. «طریقه و روش انجام غسل جنابت»، 8726؛ «زنان و غسل جنابت»، 1711؛ «نیت غسل‌های متعدد با انجام یک غسل»، 7542؛ «فلسفه غسل»، 13736.