کد سایت fa6672 کد بایگانی 6546 نمایه اعتقاد مسلمانان مصر به امام علی(ع)
طبقه بندی موضوعی تاريخ بزرگان
خلاصه پرسش
آیا مسلمانان مصر به امام علی (ع) اعتقاد دارند؟
پرسش
تازگی ها بعد از اینکه پسر عبدالباسط (قاری مصری قرآن) شیعه شد؛ شنیده شده که علمای اهل سنت بعد از اینکه مرده ای را دفن می کنند و می روند، برمی گردند و برای میت نام علی بن ابیطالب (ع) را تذکر و یاد آوری می کند،آیا این می تواند درست باشد؟
پاسخ اجمالی

کشور اسلامی مصر یکی از پایگاه های مهم جهان اسلام است که مردم آن علاقه و محبت خاصی نسبت به اهل بیت دارند . آقای دکتر زمانی رایزن فرهنگی ایران در کشور مصر در این زمینه می گوید: می‌توان کل مردم این کشور را عاشق اهل‌بیت (ع) و پیامبر (ص) معرفی کرد. آن ها شدیداً به ائمه اطهار (ع) عشق می‌ورزند و ائمه را از اعاظم مکتب اسلام می‌دانند. نکته جالب این که تعریف و شاخص مردم مصر از اهل‌بیت(ع)، ائمه اثنی عشری است. در میان مردم این کشور به هیچ وجه دشمن اهل‌بیت (ع) وجود ندارد.

در زیارتگاه‌های این کشور می‌توان شجره نامه دوازده امام شیعیان را مشاهده کرد. آن ها بر خلاف اکثر اهل تسنن که حضرت مهدی موعود (عج) را متولد شده و فرزند امام حسن عسکری (ع) نمی‌دانند، قائل اند که ایشان متولد شده و فرزند امام حسن عسکری (ع) هستند. [1]

استاد سید هادی خسرو شاهی در این زمینه می گوید: یکی از شخصیت های مصری ، در باره علاقه و محبت مردم مصر به اهل بیت می گوید : « ما مصری ها ، سنی المذهب و شیعی الهوا » هستیم. اخیراً هم ، از رئیس کمیسیون خارجی مجلس مصر دکتر مصطفی الفقی ، مقاله ای در الاهرام مطالعه کردم که نوشته بود : « نحن سنی المذهب و شیعی المزاج » و شخصیتی به نام محمد حسنین هیکل از روزنامه نگاران معروف و مشاور عبدالناصر می گفت :« شما شیعیان ، به خاطر محبتی که به اهل بیت دارید ، اسم حسن و حسین را بر اولاد خود می گذارید ؛ ما هم همین طور هستیم ؛ اما ما هر دو اسم را یکجا برای بچه هایمان انتخاب می کنیم : «حسنین ؟!.»[2]

پسر عبدالباسط (قاری مصری قرآن)درسفرش به جمهوری اسلامی ایران در پاسخ به این سؤال خبرنگار که: "شنیده ام که مصری ها به اهل بیت پیامبر(ص) ارادت قلبی زیادی دارند و آنان را بسیار دوست می دارند." گفت:" ما همگی مزار اولیای صالح را زیارت می کنیم، از مزار رأس الحسین(ع) تا دیگر اولیای الهی و حتی اولیاء بزرگان غیر منسوب به اهل بیت. ما ایام ولادت حضرت حسین و حضرت زینب و حضرت نفیسه و رقیه و حسن انور را جشن می گیریم و بسیاری از قاریان مصری علاقمند هستند که در این مناسبت ها به تلاوت قرآن بپردازند. شاید تعجب کنید که مرحوم پدر یکی از علاقمندان و عاشقان اهل بیت(ع) بود و چنانکه ابتدا گفتم مرحوم پدر زمانی که 20 ساله بود باتفاق پدرش عازم حرم حضرت زینب در قاهره می شود، در آنجا از او می خواهند که به تبرک این مکان شریف ایشان نیز ده دقیقه قرآن تلاوت کند. تلاوت استاد عبدالباسط چنان جمعیت را منقلب می کند و شور و ولوله در آنها ایجاد می نماید که تا یک ساعت و نیم به طول می کشد. از آن پس بود که رادیو و مطبوعات به سراغ او آمدند و ایشان دارای آوازه جهانی شد. مرحوم پدر دائماً به فرزندانش می گفت او هرچه دارد از حضرت زینب است و رمز موفقیت و شکوفایی هنر قرائت او بخاطر حب حضرت زینب و اهل بیت بوده است. "[3]

بنا بر این با توجه به وجود چنین فرهنگی در میان مردم فهیم مصر مطلبی که بیان کرده اید دور از حقیقت نیست.

[1] .برگرفته از سایت آینده روشن.

[2] برگرفته از: /www.khosroshahi.net/article/detail

[3] . برگرفته از سایت کتاب نیوز.