در نماز جماعت مأمومین چگونه باید پشت سر امام قرار گیرند؟
پرسش
در نماز جماعتی که فقط یک زن به یک مرد(مَحرم) اقتدا می‌کند، زن چگونه (کجا) باید بایستد؟
پاسخ اجمالی
1. اگر مأموم یک مرد باشد، مستحب است طرف راست امام بایستد.[1] اگر یک زن باشد، مستحب است در طرف راست امام، طورى بایستد که جاى سجده‌اش مساوى زانو یا محل ایستادن امام باشد.[2]
2. اگر مأمومین یک مرد و یک زن، یا یک مرد و چند زن باشند، مستحب است مرد طرف راست امام[3] و باقى پشت سر امام بایستند.
3. اگر مأمومین چند مرد یا چند زن باشند، مستحب است پشت سر امام بایستند و اگر چند مرد و یک یا چند زن باشند، مستحب است مردها پشت سر امام و زن‌ها پشت مردها بایستند.[4]
4. گفتنی است؛ در این مسئله فرقی نمی‌کند که زن و مرد با هم مَحرم باشند، یا نباشند.

[1]. آیات عظام خوئى، تبریزى، شبیری و صافى: (بنابر احتیاط واجب)؛ آیات عظام خوئى، صافی و شبیری: (قدرى عقب‌تر).
[2]. آیات عظام خوئى، تبریزى، بهجت و زنجانى: (اگر یک یا چند زن باشد، پشت سر امام بایستد).
[3]. آیات عظام خوئى و زنجانى: (قدرى عقب‌تر).
[4]. ر. ک: امام خمینی، توضیح المسائل (محشّی)، گردآورنده: بنی‌هاشمی خمینی، سید محمدحسین، ج‌1، ص 801 - 802‌، م 1480، دفتر انتشارات اسلامی، قم، چاپ هشتم، 1424ق.