آیا دیدن فیلم های سانسور نشده به قصد تقویت زبان انگلیسی جایز است؟
پرسش
دیدن فیلم های سانسور نشده، به قصد تقویت زبان انگلیسی با توجه به این که فیلم فی نفسه مبتذل نیست، ولی ممکن است در برخی از سکانس ها دارای صحنه های غیر اخلاقی هم باشد، حکمش چیست؟
پاسخ اجمالی

در این موارد و موضوعات مشابه، ملاک واحدی از سوی فقها ارائه شده است؛ نگاه نکردن به قصد لذت، و عدم احتمال افتادن در گناه، دو شرط برای جواز نگاه کردن به این گونه فیلم ها است؛ یعنی اگر مشاهده این گونه فلیم ها همراه با لذت و احتمال افتادن در گناه باشد، جایز نیست. مقام معظم رهبری در پاسخ به سؤال زیر می فرمایند:

سؤال : دانشجویان رشته پزشکى در خلال تحصیل، عکس ها و فیلم‏هاى مختلفى را از اعضاى تناسلى بدن به قصد آموزش مى‏بینند، آیا این عمل جایز است یا خیر؟

ج: نگاه کردن به فیلم‏ها و تصاویر فى نفسه اشکال ندارد، به شرط این که به قصد لذت نبوده و خوف ارتکاب حرام هم وجود نداشته باشد.[1]

نمایه های مربوط:

سؤال 2385 (سایت: 2533) (دیدن فیلم آمیزش حیوانات).

سؤال 2602 (سایت: 2736) (راه درمان نگاه به فیلم های مستهجن).

سؤال 3086 (سایت: 3339) (افزایش میل جنسی با دیدن فیلم های مبتذل).

سؤال 3743 (سایت: 3959) (آموزش زناشویی با فیلم شهوت انگیز).

[1]   توضیح المسائل، (المحشى للإمام الخمینی)، ج‏2، ص 955،استفتاءات از مقام معظم رهبری.