احکام مخصوص به سگ و گربه را بیان کنید؟
پرسش
اینجا در کشور آمریکا حیواناتی همانند گربه و سگ از جمله حیواناتی هستند که بسیار اهلی و دست آموز و مورد علاقه اند. با این اوصاف بفرمایید که آیا:
1. گربه ها نجس هستند؟
2. آیا می توان به گربه دست زد؟
3. آیا می توان در مکانی که گربه زندگی می کند نماز خواند؟
4. آیا موی گربه نجس است؟
در مورد سگ چطور؟
1. آیا دست زدن به سگ حرام است؟
2. در صورتی که شخص به سگ دست بزند آیا وی نجس خواهد بود؟
3. چه اتفاقی رخ می دهد اگر که یک سگ در حین رد شدن در مقابلمان با لباسمان تماس حاصل کند؟
4. آیا می توان در مکانی که سگ در آنجا نگهداری می شود نماز خواند؟
پاسخ اجمالی

سلام و با تشکر از که با این سایت مکاتبه کرده اید. باید توجه داشته باشید که دست آموز شدن و اهلی شدن حیوانات تأثیری در احکام آنها ندارد. بله احکام مخصوصی برای سگ شکاری . نگهبان در اسلام وجود دارد. [1] تمام سؤالاتی که درباره گربه داشتید را می توانید در سؤال 697 (سایت: 745) بیابید. اکنون به سئوالاتی که درباره نگهداری و دست زدن به سگ کرده اید در همین جا جواب می دهیم.

دست زدن به سگ حرام نیست اگرچه سگ نجس است و در صورتی دست شخص نجس می شود که شرط سرایت نجاست، که وجود رطوبت در یکی از دو طرف است، موجود باشد. اما در صورتی که دو طرف خشک باشند و یا رطوبت بسیار ناچیز باشد که از یکی به دیگری منتقل نشود نجاست سرایت نخواهد کرد. [2]

بنا براین در صورتی لوازم و یا بدن شما نجس می شود که بدانید دست و بدن و لوازم شخص با رطوبت یا بدن سگ تماس داشته و نجاست از سگ سرایت کرده است.

شرایط لباس نمازگزار را در صورت تماس با سگ را در سؤال 2827 (سایت: 3055)   ببینید . موفق باشید.

[1] برای توضیحات بیشتر به سؤال 2198 (سایت: 2443) مراجعه کنید.

[2] با استفاده از سؤال 1305 (سایت: 1291).