با توجه به ضرورت کسب درآمد، بفرمایید که اگر یافتن شغل در خارج از کشور منوط به ترک حجاب باشد، تکلیف حفظ حجاب چیست؟
پرسش
اگر در خارج از کشور باشی و دین اسلام در آنجا معنا نداشته باشد مسئله حجاب چگونه است و اگر احتیاج به شغلی داشته باشی که حجاب منع باشه چاره چیست؟
پاسخ اجمالی

پاسخ های دریافتی از دفاتر مراجع عظام در خصوص سؤال مذکور به این شرح است:

دفتر حضرت آیت الله العظمی سیستانی (مد ظله العالی):

نمی توان به این دلائل و بهانه ها از حکم قطعى اسلام بر وجوب حجاب که مورد اتفاق تمام مسلمانان جهان است تخلف نموده و زن مسلمان در برابر مرد نامحرم بدون حجاب ظاهر شود.

پاسخ حضرت آیت الله هادوی تهرانی (دامت برکاته):

رعایت حجاب در هر شرایطی واجب است، مگر این که خطر جانی، مالی یا آبرویی برای شخص یا دیگران داشته باشد.

باید توجه داشت التزام به احکام شرعی موجب توفیق از سوی خداوند متعال خواهد بود و با توکل بر او امکان حل مشکلات زندگی به سادگی فراهم خواهد شد. ان شاء الله.

برای آگاهی بیشتر به نمایه های زیر مراجعه شود:

1. نمایه: حجاب در اسلام، سؤال شماره 431 ( سایت: 459) .

2. نمایه: فلسفه حجاب زنان، سؤال شماره 825 (سایت: 884) .

3. نمایه: ترک حجاب برای در امان ماندن از تهمت تروریست، سؤال شماره 1752 (سایت: 2006) .

4. نمایه: قانون حجاب و دلایل اجبار در اجرای آن، سؤال شماره 1174 (سایت: 1177) .

5. نمایه: تأثیر عرف در حجاب، سؤال شماره 3439 (سایت: 4132) .

6. نمایه: استثنائات حجاب، سؤال شماره 5958 (سایت: 6386) .

7. نمایه: حجاب خانم ها هنگام خواندن نماز، سؤال شماره 693 (سایت: 741) .

8. نمایه: پایداری در عقیده و ایمان، سؤال شماره 1812 (سایت: 3204) .

9. نمایه: کار کردن در مکانی که مشروب دسر می شود، سؤال شماره 5066 (سایت: 6208) .