اگر زن شوهرداری از طریق نامشروع باردار شود، آیا فرزند متولدشده با شوهر مشروعش مَحرم است؟
پرسش
اگر زن شوهرداری از طریق نامشروع باردار شود، آیا فرزند متولدشده با شوهر آن زن مَحرم است؟
پاسخ اجمالی

بله، از جمله افراد مَحرم با دختر، شوهر مادر او است(اگر با مادرش همبستر شده باشد)، اما برخی فقها در این زمینه احتیاط کرده و می‌گویند در فرض سؤال، شوهر زن نه می‌تواند به چنین دختری نگاه محرمانه داشته و نه می‌تواند با او ازدواج کند. البته، آن زن مرتکب گناه کبیره شده و واجب است در اسرع وقت توبه نماید.

ضمائم:

پاسخ دفاتر مراجع عظام تقلید نسبت به این سؤال، چنین است:[1]

حضرت آیت الله العظمی خامنه‌ای (مد ظله العالی):

محرم است.

حضرت آیت الله العظمی شبیری زنجانی (مد ظله العالی):

بله اگر شوهر با این زن نزدیکی کرده ولد الزنا به وی محرم است.

حضرت آیت الله العظمی صافی گلپایگانی (مد ظله العالی):

بنابر احتیاط نمی‌تواند نگاه محرمانه به او کند و یا با او ازدواج نماید.

حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (مد ظله العالی):

آری محرم است و باید از کار خود جداً توبه کند و با اعمال آینده، گذشته را جبران کند.

[1]. استفتا از دفاتر آیات عظام: خامنه‌ای، شبیری زنجانی، صافی گلپایگانی، مکارم شیرازی (مد ظلهم العالی) توسط سایت اسلام کوئست.